Zbog nadolaženja vode isključeni bunar palanačkog vodovoda

SMEDEREVSKA PALANKA, 18.  jun 2023 – Predsednik opštine Smederevska Palanka i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije obavestio je sugrađane da su zbog nadolaženja podzemnih voda i podizanja nivoa vode na Kubršnici, koji je još uvek vrlo visok, na izvorištima „Buline vode „ i „Singer“, preventivno svi bunari na ovim izvorištima isklјučeni sa vodovodne mreže.

– Tokom čitave noći pratili smo situaciju i oko 5 i 30 smo uočili mogući problem sa podzemnim vodama. Odmah smo preventivno reagovali da bismo sačuvali bunare. Inače, grad se sa ova dva izvorišta u najvećoj meri snabdeva pijaćom vodom, 120 litara u sekundi, tako da u ovom trenutku se raspolaže sa malim količinama vode sa naših izvorišta. Trenutno su svi rezervoari puni, a grad će se snabdevati sa samo 40 litara u sekundi i to sa naših ostalih izvorišta. Ove količine nisu dovolјne za uredno vodosnabdevanje grada.

Sve ovo smo preduzeli zbog toga što se poslednjih godina dosta ulagalo u revitalizaciju bunara i želimo da ih sačuvamo od eventualnih kvarova. U svakom slučaju, nadamo se da će se situacija do kraja dana stabilizovati i da će voda polako početi da se povlači.

Molim građane za razumevanje zbog novonastale situacije i za racionalno korišćenje vode za piće – navodi se u Vučenom obraćanju Palančanima.

Dežurne ekipe nadležnih službi su na terenu i javnost će, putem medija, biti obaveštena o dalјem razvoju situacije. Do tada, Vučen apeluje na sugrađane da prate uputstva kriznog štaba, a za sve informacije ili eventualne probleme na raspolaganju su im na broju u Kriznom štabu 026 317 087.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!